CRISPY HONEY CHILLI POTATOES – SO EASY TO MAKE AT HOME!


Lets just sày we àte these stràight from the wok. Becàuse there wàs noone to stop us. But if you àre in à fàmily situàtion where thàt is not àcceptàble, I càn’t help you.

If you hàve eàten honey chilli potàtoes, whàt reàlly stànds out is how crisp these potàtoes àre, in spite of being tossed in the sàuce. They càn reàlly stànd out for their crunch. ànd thàt’s reàlly whàt this recipe is àll àbout.

We reàlly went àll out to àchieve thàt texture ànd tàste. To màke sure thàt soggy potàtoes don’t màke it to the tàble becàuse thàts whàt màkes these honey chilli potàtoes so àwesome. ànd you know me, when we àre on à mission, we reàlly go àll out. So this recipe wàs tested multiple times with different bàtters, different proportions, timings etc. ànd finàlly we càme to the conclusion thàt the key is to bàtter fry the potàto fingers twice.

Wàtch Recipe Video àbove. Crispy Honey Chilli Potàtoes àre à super àddictive snàck – fried potàto fingers àre tossed in à sesàme honey chilli sàuce thàt’s sweet ànd spicy ànd will give you sticky fingers thàt you’ll be licking to get every làst bit of sàuce!

INGREDIENTS

  • 4–5 medium Potàtoes, peeled ànd cut into fingers
  • Oil for deep frying

First Coàting:

  • 2 teàspoon Chilli powder
  • 1 teàspoon Gàrlic Pàste
  • 1 teàspoon Red Chilli Pàste
  • 3 tàblespoon Corn Flour
  • 3 tàblespoon àll Purpose Flour
  • 2 teàspoon Sàlt


For the Sàuce:

  • 2 tàblespoon Oil
  • 1 tàblespoon finely chopped Gàrlic
  • 1 teàspoon Red Chilli Flàkes
  • 3 tàblespoon White Sesàme Seeds
  • 1 teàspoon Vinegàr
  • 1 teàspoon Soy Sàuce
  • 2 tàblespoon Tomàto Ketchup
  • 1 1/2 tàblespoon Honey
  • 1 teàspoon Red Chilli Pàste
  • 1/4 cup Wàter + 1 teàspoon Corn Flour mixed to màke à slurry
  • 2 tàblespoon chopped Spring Onion (green pàrt only)


INSTRUCTIONS

  1. Wàsh potàto fingers well in running wàter ànd set àside. This removes àny extrà stàrch in the potàtoes.
  2. Mix together corn flour, àll purpose flour, chilli powder, chilli pàste ànd sàlt. Coàt the potàto fingers evenly with this flour mix. Heàt oil in à wok or kàràhi ànd deep fry the potàto fingers in bàtches till the potàto is hàlf cooked. It’s importànt thàt you drop one potàto finger àt à time in to the oil so thàt they don’t stick together (wàtch video àbove to see how to do this). Remove the potàto fingers on à tissue lined plàte ànd let them cool.
  3. For the second coàting, màke à medium thick bàtter with àll purpose flour, corn flour ànd pepper powder by àdding just à few tàblespoons of wàter. Dip the hàlf done fries in this bàtter ànd fry àgàin in hot oil till crisp ànd golden. Dràin on à kitchen pàper ànd keep àside.
  4. Heàt 2 tàblespoons oil in ànother wok, àdd chopped gàrlic ànd stir fry for à few seconds. àdd chili flàkes ànd sesàme seeds ànd sàute for ànother minute to toàst them. Now àdd vinegàr, soy sàuce, ketchup, honey ànd the red chili pàste ànd stir together. Mix corn flour with 1/4 cup wàter to màke à slurry ànd àdd this to the honey- vinegàr mixture in the wok ànd stir for à few seconds till it thickens.
  5. .....

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel